Fem gratis events, fem institutioner, fem torsdage i august.

GRATIS KONCERT MED RENE HEJDMANN FRA GASBOX OG ARKITEKTURQUIZ PÅ BRYGHUSPLADSEN

Foto: Abdellah Ihadian

📍 Bryghuspladsen ved BLOX og DAC, torsdag d. 1. august kl. 16-19 

Glæd dig til en festlig eftermiddag, når sæsonens første Torsdagsbar skydes i gang på Bryghuspladsen ved BLOX. 

Rene Hejdmann er Danmarks mest autentiske Kim Larsen kopi og bl.a. kendt fra ”Stjerneklar” på DR1, som han vandt i 2023. René lyder som og ligner Kim Larsen i en sådan grad, at man tror, det er løgn. Det underholdende show byder på alle de populære sange som Papirsklip, Susan Himmelblå, Midt om Natten, Kvinde Min, Jutlandia og mange mange flere. 

Koncerten afvikles i to sæt, som starter kl. 16.30 og slutter kl. 18.15 inkl. en pause. 

I løbet af eftermiddagen kan du også teste din viden om dansk arkitektur gennem tiden i selskab med Dansk Arkitektur Center. Tag et smut forbi DACs cykel på pladsen og quiz mod dine venner om at blive vinderen af et klubkort til DAC, der gælder et helt år. 

Forfriskninger kan købes i cafeen BLOX EATS. 

Det er muligt at parkere i P-kælderen under BLOX. 

TORSDAGSBAR OG TALK MED FORFATTER LINEA MAJA ERNST OG HISTORIKER OG JOURNALIST CHRISTOFFER EMIL BRUUN

Foto: Joakim Züger

📍 Gammel Strand, torsdag d. 8. august kl. 16-19

Vi diskuterer lige nu intenst, hvem der har ret til plads på kunstscenen, i kulturen og i debatten. Hvordan vi skaber et verdenssyn, hvor flere føler sig set og hørt, og hvad gør vi, når alternative stemmer bryder lydmuren og bliver del af den nye verdensorden?  

Med afsæt i den aktuelle udstilling In the Shadow of Burning Light af Christina Quarles, der tager afsæt i kunstneres egen undersøgelse af identitet, inviterer Gammel Strand til torsdagsbar og samtale mellem Linea Maja Ernst, forfatter af anmelderroste Kun til Navlen, og Christoffer Emil Bruun, historiker, journalist og vært på P1. 

Vi starter med en introduktion til udstillingen ved kurator Sara Hatla kl. 16.30. Bagefter fortsætter vi med en åben samtale i salen om behovet for alternative livsformer og verdenssyn, og hvordan vi fortsætter nysgerrigheden og åbenheden selv efter kampen (muligvis) er vundet.  

Arrangementer er en del af Københavns Kulturkvarters torsdagsbarer i august. Se mere her Torsdagsbarer i Københavns Kulturkvarter – Københavns Kulturkvarter (kulturkvarteret.dk) 

Tilmelding nødvendig på Gammel Strand 

FARVERIG TORSDAGSBAR MED DRAGBANKO OG DRINKS

Foto: Thomas Cato

📍 Københavns Museum, torsdag d. 15. august kl. 16-19

Vær med, når Københavns Museums gårdhave fyldes med bankoplader, præmier og drinks til en storslået omgang drag-banko med Veninderne! 

Den prisbelønnede dragkvartet Veninderne består af Jumbo Jette, Athena Lady, Chantal al Arab og deres oppasser Nicholas Nybro. Veninderne er kendt for deres festlige bankoshows og har vundet danskernes hjerter med optrædener i radio og på TV. Jumbo Jette og Athena Lady er eksperter i at kunne stå op og sidde ned, både til hverdag og fest, imens Nybro; Designer og Podcast Vært styrer slagets gang i bedste Diana Benneweis-stil. Gå ikke glip af chancen for at opleve Veninderne til en skøn omgang Banko! 

Undervejs sælger museets café Spirrevippen lækre drinks samt øl, vin, vand og snacks i deres helt egen pop-up-bar i haven. Banko starter kl. 17.00, og det er ganske gratis at være med, så kom i god tid for at sikre plads til dig og dine bedste bankovenner. 

Gør torsdagen til en fest med glimmer og glitter, og kig forbi vores farvestrålende event i anledning af Copenhagen Pride Week! 

NB. I tilfælde af dårligt vejr flytter vi arrangementet indendørs på museet. Museet har åbent til kl. 20.00, og der er adgang til museets udstillinger med almindelig adgangsbillet.

INTERMISTISK ØSTERSBAR OG DJ JONAS VISTI PÅ NIKOLAJ PLADS

Foto: Mads Holm

📍 Nikolaj Plads, torsdag den 22. august kl. 16-19

Der er østers og behind-the-scenes-omvisning på programmet, når vi fejrer sensommeren og Københavns Kulturkvarterets torsdagsbar udenfor på Nikolaj Plads. Dj Jonas Visti sørger for det musikalske bagtæppe.

I anledning af Copenhagen Cooking etablerer vi – i samarbejde med kokken Jonas Harboe Frederiksen – en interimistisk østersbar udenfor på Nikolaj Plads. Jonas, der står bag Pink Oyster, medbringer desuden det perfekte boblende match; nemlig en petnat skabt i samarbejde med Æblerov. Du kan pre-booke dine østers via Copenhagen Cooking lige her.  

Musik-aficionado og radiovært Jonas Visti betjener eklektisk dj-pulten og i løbet af eftermiddagen kl. hhv. 16:30 og 17:30 afvikler vi en bagom-kulissen-omvisning i Nikolaj Kunsthal, hvor der i midten af august er fuld gang i opbygning af bl.a. gruppeudstillingen ”I’m Sorry, This Space Is Reserved”, der har fokus på den inkapable krop.   
  
Torsdagsbaren er lavet i samarbejde mellem Nikolaj Kunsthal, Teatermuseet i Hofteatret, Copenhagen Cooking og ikke mindst Københavns Kulturkvarter.  

Fri entré. Alle er velkomne!  

TEGNEWORKSHOP, DJ OG DRINKS PÅ THORVALDSENS MUSEUMS FORTRAPPE

Foto: Abdellah Ihadian

📍 Thorvaldsens Museum, torsdag d. 29. august kl. 16-19

Kom forbi Thorvaldsens Museum til gratis tegnebar når vi i samarbejde med Kulturkvarteret byder på bløde toner fra DJ Sara Vita, drinks og gratis drop-in tegneundervisning på museets smukke fortrappe. Slå dig ned i solen og finpuds dine tegnekundskaber – vores dygtige tegnelærer Henrik Leach, står klar med spidsede blyanter og gode tegneråd.  

Bertel Thorvaldsen tog som ung billedhugger til Rom, og endte med at bo der i 40 år. Ved sin hjemkomst donerede han sine værker til byen København, og fik bygget sit eget farverige museum, inspireret af Italiens antikke villaer og farvepaletter. Bertel var en rigtig livsnyder som elskede musik, drinks og kunst – kom og vær med til en torsdagsbar i hans ånd! 

Vores smukke museum holder som altid åbent fra 10-17, hvor du kan komme ind og blive inspireret af Bertels kunst. 


TILMELDING OG PRIS

Der er fri entré til torsdagsbarerne. Ønskes adgang til kulturinstitutionernes indendørsudstillinger, skal der indløses billet hos den enkelte institution.

FOTOGRAFERING

Der vil blive fotograferet til nogle af arrangementerne.