Kulturkvarteret inviterer til fem pop-up torsdagsbarer på fem torsdage i august. Læs programmet her:

TORSDAGSBAR MED TRESSER-STEMNING OG COOL JAZZMUSIK

📍 Gårdhaven på Københavns Museum, torsdag den 3. august kl. 16-20

Vi har været heldige at få Rasmus Kjærsgaard med trio til at spille i Københavns Museums stemningsfulde gårdhave til sommerens første torsdagsbar i Kulturvarteret. Her byder café Spirrevippen på kolde drikkevarer og snacks inspireret af 1960erne og af museets udstilling pt om ”Mad Men” plakatkunstneren Ib Antoni. Prøv en Kir Royal, som var tidens modedrink, mens du slapper af i en af vores liggestole og lytter til trioen, der byder på nedslag i det meste af jazzhistorien. Her vil være New Orleans jazz, Ellington og bebop. Forskellige former for verdensmusik kan også snige sig ind.

Rasmus Kjærsgaard har blandt andet lavet musik til TV2-serien “Sygeplejeskolen” – Det er kammerjazz fra 50’erne – og har spillet balkanjazz med Il Bastardo, tangojazz i duoen Kjærsgaard/Singh og med Savage Rose på de større scener. Der er noget at glæde sig til!

Der er gratis adgang til torsdagsbaren. Kommer der regn, rykker vi indenfor 😊

TORSDAGSBAR OG TALK OM JAPANSK FILMS ÆSTETIK

Foto: Studio Ghibli

📍 Kunstforeningen GL. STRAND, torsdag den 10. august kl. 17-19

A-bomben fylder en hel del i katastrofefilm verden over, men mindst lige så meget i japansk anime, herunder børnefilm som Hayao Miyazakis ikoniske Min nabo Toroto, og som en flertydig, ofte audiovisuelt sublim sanseoplevelse. Mød Filmjournalist Per Juul Carlsen og programredaktør i Cinemateket Rasmus Brendstrup, når de taler om A-bomben i kunst og popkultur: hvordan det store brag blive kan til stor æstetik og om hvorfor atombomben har forandret betydning siden 1945. Det sker den 10. august, dvs. i ekkorummene 78 år og henholdsvis 4 og 1 dag efter Hiroshima og Nagasaki.

Samtalen varer en lille time med mulighed for spørgsmål. Vi sidder på forpladsen foran GL STRAND og baren er, som altid, åben.

Arrangementet sker i samarbejde med Kulturkvarteret og i forlængelse af udstillingen NEST med Tabaimo. 

CROQUIS OG PRIDE-STEMNING PÅ THORVALDSENS MUSEUM

📍 Thorvaldsens Museum, torsdag den 17. august kl. 17-19

Tag en sommerlig pause i august på Københavns mest farverige museum når Thorvaldsens Museum i samarbejde med Absalon fejrer Copenhagen Pride med croquis, musik, kølige forfriskninger!

Torsdag d. 17. august kan du finpudse dine tegnekundskaber, når undervisere fra Absalon byder på croquis i museets forhal med fokus på kropspositivitet og forskellighed. Den dygtige tegnelærer står klar med spidsede blyanter og gode tegneråd. Croquis er skitsering af en levende model, og de to timer vil forløbe med skiftende stillinger, skitseringer og små pauser derimellem. Det er ikke decideret tegneundervisning, men der guides, og du kan stille spørgsmål og få hjælp til at komme videre. Erfaring eller niveau er ikke påkrævet. Alle, der kan se, kan tegne – og husk som den lille prins sagde: Det væsentligste er usynligt for øjet. Kun med hjertet kan man se rigtigt.

Bertel Thorvaldsen tog som ung billedhugger til Rom og endte med at bo der i 40 år. Ved sin hjemkomst donerede han sine værker til byen København og fik bygget sit eget farverige museum inspireret af antikken. Bertel var en rigtig livsnyder som elskede musik, drinks og kunst – og så var han formidabel til at tegne! kom og vær med til en torsdagsbar i hans ånd!

Book billetter her.

KUNSTNERISKE COCKTAILS AF SVEN SØMOD, DJ KIM KEMI OG EN KORNMARK

Foto: Davy Denke

📍 Nikolaj Kunsthal, torsdag den 24. august kl. 16-19

Alt imens sensommersolen forhåbentligt holder byen varm, inviterer Nikolaj Kunst og Svend Sømod til cocktails på Nikolaj Plads, som en del af Copenhagen Cooking og Københavns Kulturkvarters torsdagsbar.

Kunstneren Svend Sømod styrer – med interesse for kemi og sansning – slagets gang i en interimistisk bar, som er placeret på bagsiden af Nikolaj Kunsthal. Her kan man i anledning af Golden Days opleve en genopførelse af Peter Bonnéns ikoniske, rurale værk ”Kornmark på Nikolaj Plads” fra 1975.

Musikken leveres af dj Kim Kemi.

Svend Sømod, der er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2021, excellerer i en række medier og formater. Han er optaget af både lyd og visuelle udtryksformer. Og så har han gjort cocktailen til sit helt eget kunstneriske domæne! 

DJ, UNICYKLER OG QUIZ MED BLOX

📍 Bryghuspladsen, torsdag d. 31. august, kl. 16-19

Slæng dig i liggestole, nyd en kølig drink, lyt til musik og deltag i BLOX’s quiz på Bryghuspladsen.

De danske verdensmestre i unicykel gæster desuden torsdagsbaren i tidsrummet 16.00-19.00. Der vil være et fantastiske show samt workshops, hvor børn og voksne kan få lov til selv at afprøve udfordringen at ”styre” en unicykel.

TILMELDING OG PRIS

Der er fri entré til torsdagsbarerne. Ønskes adgang til kulturinstitutionernes indendørsudstillinger, skal der indløses billet hos den enkelte institution.

FOTOGRAFERING

Der vil blive fotograferet til nogle af arrangementerne.