THORVALDSENS MUSEUM

Er du til storslået arkitektur, skulpturer, fascinerende farvekombinationer eller bare nysgerrig på et stykke danmarkshistorie, så er Thorvaldsens Museum stedet at besøge. Museet er en hyldest til den danske billedhugger Bertel Thorvaldsen, der var en international superstjerne i 1800-tallets Rom, hvor han leverede skulpturer til paven, Napoleon og de kongelige familier rundt om i Europa. Thorvaldsens Museum åbnede i 1848 som Danmarks første museumsbygning.

På en tur gennem museet møder du Thorvaldsens skulpturer i spektakulære rum med varme farver på væggene og detaljerede mønstre i loftet og på gulvet – ikke to rum er ens.

På museet kan du opleve Thorvaldsens fortolkninger af antikkens guder og helte og af historiske personer. Sæt dig på bænkene i museets små rum og nyd stemningen, eller tag et hvil i museets gård, hvor du kan læne dig tilbage mellem de malede palmer og laurbærtræer, der dekorerer murene, og på en sommerdag drømme dig til Italien, hvor Thorvaldsen levede i 40 år, inden han vendte hjem til sin fødeby København.

Adresse
Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K

Se mere på Thorvaldsens Museums hjemmeside