DEN SORTE DIAMANT

Den Sorte Diamant er en opsigtsvækkende tilbygning til Det Kgl. Bibliotek, der byder på både kulturoplevelser og historie. Her kan man opleve et varieret koncertprogram, gå til spændende foredrag og debatter med internationale forfattere og tænkere eller udforske aktuelle udstillinger.

Diamanten er meget mere end en håndfuld læsesale, hvor studerende fordyber sig i timevis. Biblioteket er et unikt kultursted. Desuden rummer bygningen historiske samlinger, der giver indblik i europæiske kulturtraditioner helt tilbage til oldtiden – oplev bl.a. Marina Abramovićs udstilling ‘Abramović Method for Treasures’ med nogle af bibliotekets største skatte.

Den Sorte Diamant, der blev indviet i 1999, er med den 2500 m2 store facade af sort granit, det fascinerende loftsmaleri af Per Kirkeby og atriummet i midten, der oplyses af dagslyset, i sig selv et besøg værd. Og trænger man til en pause fra den moderne arkitektur, de aktuelle udstillinger eller den historiske læsesal, kan man nyde udsigten over vandet med en kop kaffe i caféen, et lækkert måltid i restauranten eller besøge butikken med de unikke varer.

Adresse
Søren Kierkegaards Plads 1
1221 København K

Læs mere på Den Sorte Diamants hjemmeside