Folketinget

På et besøg i Folketinget kommer du helt tæt på det danske demokrati. Du kan fange et stille øjeblik i bibliotekshaven, se København fra byens højeste tårn, høre om demokratiets historie på en omvisning eller fordybe dig i det danske folkestyres arbejde ved et besøg på tilhørerpladserne.

Folketinget er Danmarks parlament. Det er her landets politikere lovgiver, og Folketinget er og har været rammen for det danske demokratis historiske udvikling siden 1849. Folketinget byder på omvisninger, hvor du sammen med en Folketingsbetjent går på opdagelse i Christiansborgs og det danske folkestyres fælles historie.

På turen fra Landstingssalen gennem den 83 meter lange Vandrehal til den imponerende Folketingssal kan du bl.a. følge Rasmus Larsens 268 m lange blomsterfrise og høre, hvorfor han fik tilnavnet ”den onde maler”, se Danmarks grundlove, portrætter af tidligere Statsministre og høre anekdoter fra hverdagens politiske liv.

I Tårnet, der tidligere blev brugt som pulterkammer, hvor gipsfigurer samlede støv, kan du i dag opleve en ny side af København. Du kan nyde udsigten fra byens højeste tårn, fornemme den fascinerende historie og besøge en restaurant ud over det sædvanlige.

Adresse
Christiansborg
1240 København K

Læs mere på Folketingets hjemmeside