NIKOLAJ KUNSTHAL

Besøg Nikolaj Kunsthal og oplev dansk og international samtidskunst i unikke historiske omgivelser. Kunsthallen ligger i den gamle Sct. Nicolai Kirke, der kan dateres tilbage til 1200-tallet. Den smukke arkitektur indgår i samspil med den nytænkende og engagerende samtidskunst. Udstillingerne er skiftende, så der er altid noget nyt at opleve i kunsthallen. Kunsthallen bringer lokale og internationale kunstnere sammen i et innovativt udstillingsprogram kombineret med events, undervisning og digitale oplevelser. Nikolaj Kunsthal med sin beliggenhed i en af ​​hovedstadens ældste kirker er et moderne symbol på, hvordan et historisk vartegn kan bevare sin relevans ved at tilpasse sig samfundets skiftende behov.

Kirken blev opført i det 13. århundrede tæt på byens havn og opkaldt efter de søfarendes helgen Sankt Nicholas. Bygningen har siden dens oprindelse haft en central rolle som en af Københavns vigtigste religiøse og kulturelle mødesteder, herunder som kirke, bibliotek, kødmarked, museum og kunsthal. Bygningen blev officielt en kunsthal i 1981, og udstillingsprogrammet har inkluderet kunstnere som David Lynch, Ditte Ejlerskov, Henrik Vibskov, HuskMitNavn, Leonard Cohen, Nikoline Liv Andersen, Superflex med flere.

Med bidrag fra Det Obelske Familiefond har Nikolaj Kunsthal åbnet udstillingsrummet Platform, der skal vise seks årlige udstillinger af fremtidens samtidskunstnere og kuratorer. Gennem Platform tilbydes udvalgte nyuddannede kunstnere og kuratorer adgang til professionelle udstillingsmuligheder, samtidig med at der opbygges et relevant professionelt netværk – både kunstnerisk og karrieremæssigt.

Nikolaj Kunsthal er placeret i hjertet af København, få minutter fra Kongens Nytorv, Nyhavn, shopping og caféer. Nikolaj Kunsthal er et levende hus med koncerter, artist talks, performances og meget mere.

Adresse
Nikolaj Plads 10
1067 København K

Se mere på Nikolaj Kunsthals hjemmeside