TEATERMUSEET I HOFTEATRET

Teatermuseet i Hofteatret er grundet restaurering lukket for besøg indtil indtil 2023 (nærmere om genåbningen følger). Vi er dog stadig aktive uden for huset i lukkeperioden, hvor man kan møde os ved udstillinger, talks og events.

Hofteatret er 250 år gammelt og Danmarks ældste teaterscene som – når det åbner igen i 2023 – fungerer som museum, scene, café og mødested.

På Hofteatret må du færdes frit rundt i hele teatret: i salen, på scenen som er skrå, på balkonerne og i de små loger, hvor konger og dronninger, prinser og prinsesser har siddet og sidder den dag i dag til forestillinger og koncerter. Er du barn eller voksen; stil dig på scenen og sig noget eller syng en sang og mærk den helt specielle historiske atmosfære og den enestående akustik. Eller tag et glas eller en kop kaffe i byens hyggeligste og hemmelige café med udsigt over det historiske Københavns skyline.

Teatermuseet i Hofteatret har altid aktuelle særudstillinger og er samtidig fyldt med historiske kostumer, plakater, lydoptagelser, film, gamle lydmaskiner, som man gerne må prøve, malerier og meget andet fra de seneste trehundrede år – siden dengang Ludvig Holberg satte gang i dansk teater med sine komedier om Jeppe på Bjerget og Den Politiske Kandestøber, og H. C. Andersen optrådte inden han blev forfatter.

Adresse
Christiansborg Ridebane 18
1218 København K

Se mere på Teatermuseets hjemmeside